VEĽKÁ KRÁDEŽ: Na východe Slovenska zmizli kone aj hovädzí dobytok

28.06.2019 Prešov

Prešov 28. júna (TASR) - Prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže, ku ktorej došlo v noci zo stredy na štvrtok (27. 6.) na jednej z fariem nachádzajúcej sa v katastrálnom území obce Rožkovany v okrese Sabinov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Páchateľ odcudzil z elektrickej ohrady celkovo desať koní, z ktorých boli tri žriebätá. Majitelia škodu vyčíslili na viac ako 55.000 eur," uviedla Ligdayová.

Zákon pre páchateľa stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až desať rokov.

Polícia vyšetruje krádež hovädzieho dobytka v obci Mičakovce

Polícia vyšetruje krádež 11 kusov hovädzieho dobytka v obci Mičakovce, časti Tarbaj, okres Svidník, ku ktorej došlo od utorka do štvrtka (27. 6.). Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, páchateľ vošiel do elektricky ohradeného priestoru a ukradol dobytok.

"Majiteľke vznikla škoda 15.000 eur. Polícia preveruje všetky okolnosti prípadu a vedie trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," uviedla Ligdayová.
 

Vyberte región

mark